A A A A A

NOVOSTI

OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA ŽENA

09.04.2024

Međunarodni dan žena obilježava se u cijelom svijetu od davne 1909. godine, kada je donesena Deklaracija kojom se potiče ravnopravnost žena, te jednakost među spolovima. Od tih davnih godina do danas, žene se bore za svoja prava, da bude jednake u „ljudskom svijetu“ , da ih se naziva čovjekom kada se govori o ljudima.

Udruga slijepih Karlovačke županije posebnu važnost pridaje radu Sekcije žena, te potiče svoje članice na aktivno uključivanje u život lokalne zajednice, organiziranjem različitih prigodnih događanja, stvaranjem projektnih prijedloga prilagođenih baš njima ili samo pružavši im potrebnu asistenciju za sudjelovanje u aktivnostima Udruge. Slijedom navedenog, svake godine obilježavaju se i bitni datumi, kao što je i Međunarodni dan žena.

Ove godine, napustili smo svoje prostorije i otišle nekoliko kilometara dalje. U prostorijama Udruge Frendofon, za naše članice, organizirana je Art radionica, zvučnog imena Juice % Art. Radionica je započela uvodnom riječi gđe Nikoline Kapitanić, nakon koje su žene zauzele svoje pozicije ispred platna i postale prave umjetnice. Na platnu je, akademski slikar, gdin Martin Bosiljevac, odradio pripremne radnje i ocrtao rubove cvijeta kako bi se našim članicama bilo lakše orijentirati pri oslikavanju. Uz pomoć videćih pratiteljica, i voditelja radionice, te uz puno osmjeha i zabave, članice su uspješno oslikale svoje cvjetove. Svaka slika posebna na svoj način bila je odraz naših članica, te su je veselo ponijele kući. Predstavnici Udruge Frendofon, kao dobri domaćini osigurali su zakusku, a za kraj ugodnog druženja članicama su uručeni prigodni pokloni donirani od Centralne ljekarne Karlovac, kreme za lice, te karanfili koje je donirala Natalie Mandić Penić iz cvjećarnice Flores.