A A A A A

NOVOSTI

DANI OTVORENIH VRATA U UDRUZI SLIJEPIH KARLOVAČKE ŽUPANIJE

20.03.2024

Manifestacija Dani otvorenih vrata udruga koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske godišnji je događaj koji se održava u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici.

I Udruga slijepih Karlovačke županije svake godine se pridružuje se stotinama udruga koje diljem Hrvatske otvaraju svoja vrata za svoje sugrađane kako bi mogli sudjelovati u kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama, te se upoznati s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama. Ove godine, Dani otvorenih vrata održavaju se u periodu od 1.-03. lipnja.

Danas su Udrugu posjetili najdraži gosti; djeca vrtićkog uzrasta. U pratnji svojih „teta“ posjetili su nas mališani iz Dječjeg vrtića Grabrik, skupina predškolaraca Iskrice. Od samog početka i osnova kako prepoznati slijepu osobu na ulici, do društvenih igara i raznovrsnih tradicionalnih, pa sve do naprednih pomagala baziranih na govoru, sve je to prezentirano malenim znatiželjnim posjetiocima. Kao i uvijek, dječju pažnju najviše su zaokupila računala sa čitačem ekrana te društvene igre prilagođene slijepim osobama. Još jednom su nas oduševili mališani i pokazali zašto senzibilizaciju za potrebe osobe s invaliditetom treba započeti u najranijoj dobi, jer maleni uistinu vide srcem i svi smo jednaki iako malo drugačiji.

 

Josipa Stanešić