A A A A A

NOVOSTI

4. IZVJEŠTAJNA SJEDNICA UDRUGE SLIJEPIH KARLOVAČKE ŽUPANIJE

20.04.2023

U utorak, 21. ožujka u prostorijama Udruge slijepih Karlovačke županije na adresi Strossmayerov trg 2 održana je 4. Izvještajna sjednica Skupštine Udruge.

Tom prigodom okupljeni delegati raspravili su o 9 točaka dnevnog reda, među kojima su najznačajniji bili usvajanje programskih dokumenata za 2022. godinu, odnosno izvještaj o radu za 2022. godinu, financijsko izvješće za 2022. godinu te Izvješće Nadzornog odbora.

Izvještaj o radu obuhvatio je sve aktivnosti Udruge tijekom 2022. godine među kojima su  najvažnije nastavak provedbe trogodišnjeg programa „želim dom, a ne Dom – prevencija institucionalizacije slijepih osoba treće životne dobi“ i programa videće pratnje „Ruka koja vodi“ – asistencija slijepim osobama u svakodnevnim aktivnostima, oba financirana od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, te  projekt videće pratnje „Uz pratnju za sigurnije danas“ financiranog od strane Europskog socijalnog fonda čija je provedba završila sa 28. svibnjem 2022. godine.Uz navedene programe i projekte, Udruga je provela cijeli niz aktivnosti u sklopu projekta „Aktivni u društvu“ koji se financira putem javnih natječaja Grada Karlovca, Karlovačke županije te gradskih tvrtki.Okupljeni delegati izrazili su zadovoljstvo radom Udruge u protekloj godini te su istakli da je puno aktivnosti bilo usmjereno direktno za članstvo.

Nakon što su iscrpljene sve točke dnevnog reda te po svršetku službenog dijela, delegati su se nastavili još malo neformalno družiti.

Denis Velimirović