A A A A A

NOVOSTI

20. POJEDINAČNO PRVENSTVO HRVATSKE U ELEKTRONSKOM PIKADU

09.09.2022

Zadovoljstvo mi je pohvaliti se sa još jednim uspjesima koji su ostvareni unutar redova Športskog društva slijepih „4 rijeke“ Karlovac.

Na jubilarnom 20. Pojedinačnom PH u elektronskom pikadu za slijepe i slabovidne koje je održano u ERKS „Premantura“ nastupilo je ukupno 72 sudionika iz 16 klubova, a među prijateljima iz cijele Lijepe naše našli su se razbojnici i razbojnica koji su branili boje „4 rijeke“.

Ivana Vinko i Denis Velimirović nastupili su u B1 kategoriji bez ostatka vida dok su Slavko Kralj, Božidar Vergaš i Slobodan Poznan nastupili u B2/B3 kategoriji sa ostatkom vida.

Vergaš i Poznan se nažalost nisu plasirali u drugu fazu natjecanja, a Velimirović je uspio proći kvalifikacije te se plasirao u skupinu koju je za razliku od lani prošao ipak malo bolje, međutim nedovoljno dobro te je sa tri pobjede i tri poraza prvenstvo završio na osmom mjestu.

A sada naše glavne zvijezde; Vinko je svoju skupinu uspješno prošla te se plasirala u polufinale koje je također bilo uspješno. Finale je bilo neizvjesno no zlato je ipak na kraju otišlo u ruke višestruke prvakinje Hrvatske koja je nastupila za Slavonski Brod.

Kralj je po prvi puta ostvario rekord i sa svih 6 pobjeda u skupini prošao u polufinale.

Meč za ulazak u finale bio je uzbudljiv, milimetri su odlučivali, međutim na kraju je ipak bio bolji polufinalist iz Zvuka i Kralja je čekao meč za treće mjesto koje je na kraju i osvojio rezultatom 2:1.

Turnir je protekao u najboljem redu, bilo je odličnih mečeva, a kao što obično i bude, bilo je i vremena za popričati sa prijateljima i malo se opustiti.

Uz srebro i broncu za koje su zaslužni naši Vinko i Kralj, svojim kućama smo se vratili okićeni i sa zlatnim medaljama koje smo osvojili u sezoni 2021/2022 u 1. Hrvatskoj pikado ligi za slijepe i slabovidne.

Puni dojmova i sa još jednim lijepim iskustvom okrećemo se novim aktivnostima i još jednoj natjecateljskoj sezoni koja nam uskoro dolazi.