A A A A A

NOVOSTI

SVEČANA DODJELA UGOVORA KARLOVAČKE ŽUPANIJE

22.07.2022


Udruga slijepih Karlovačke županije prisustvovala je, kao jedna od potpisnica, svečanoj dodjeli Ugovora za dodjelu sredstava temeljem Javnog poziva za financiranje projekata organizacija civilnog društva iz područja zdravstva i socijalne skrbi u Karlovačkoj županiji u 2022. godini.

Svečana dodjela održala se 20.07.2022. u Gradskoj knjižnici „I. G. Kovačić”. Karlovačka županija će na ovaj način poduprijeti financijski provedbu aktivnosti projekta „Aktivni u društvu”. Osnovni cilj ovog projekta je omogućiti integraciju slijepih osoba u lokalnu društvenu zajednicu te potaknuti ih na socijalno uključivanje i aktivniji život. Specifični ciljevi ovog projekta su poboljšanje općeg fizičkog stanja i prevencija zdravstvenih tegoba uzrokovanih nedostatkom kretanja sa naznakom na starije korisnike; povećanje kvalitete kulturne edukacije, te povećanje stupnja socijalizacije korisnika; senzibilizacija javnosti o problemima s kojima se slijepe osobe susreću u svakodnevnom životu te o njihovim potrebama i mogućnostima; suzbijanje predrasuda i socijalnih barijera o slijepim osobama u lokalnoj javnosti.

Projektne aktivnosti provoditi će se u periodu od lipnja do prosinca 2022. godine. Projekt su financijski podržali Karlovačka županija, Grad Karlovac, Zelenilo d.o.o., Inkasator d.o.o. i Čistoća d.o.o.


Dijana Bosanac