A A A A A

NOVOSTI

Mreža slijepih žena

05.07.2022

U organizaciji Hrvatskog saveza slijepih od 25. lipnja do 02. srpnja u hostelu ERKS “Premantura” održan je edukativno- rehabilitacijski trening u sklopu 19. Ljetne konferencije Mreže slijepih Žena u sklopu provedbe treće godine trogodišnjeg programa “U ringu života” financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji I socijalne politike.

Na edukativno- rehabilitacijskom treningu u sklopu konferencije sudjelovale su i članice Udruge slijepih Karlovačke županije. Cilj treninga je bio kvalitetniji rad i intenzivnija participacija žena s oštećenjem vida kako u kreativnim radionicama i drugim inicijativama temeljnih udruga Članica tako i u upravljačkim strukturama i društvenom utjecaju općenito. Predstavnice Udruge Slijepih Karlovačke županije redovito pohađaju edukativno- rehabilitacijske treninge koje organizira Hrvatski savez slijepih te aktivno sudjeluju u radionicama i edukacijama u sklopu treninga. U sklopu organiziranih aktivnosti izloženi su radovi Sekcija žena Udruga sa ciljem poticanja budućih kreativnih ideja koje mogu provoditi Sekcije žena u svojim matičnim udrugama. Svaki dan bila je drugačija tema koja se obrađivala kroz edukativni i praktični rad. Teme koje su bile obrađene bile su: kreacija gdje se poticala kreativnost slijepih žena; zdravlje kroz koji se obradila tema zdravih slastica te njihova izrada i aktivnost kroz grupni rad za poticanje zdravlja u vanjskom prostoru; rekreativno- zabavni dan koji je uz trening i aktivnosti u vanjskom prostoru uključivao i radionicu o verbalnoj i neverbalnoj komunikaciji u javnom nastupu. Cilj cijelog edukativno- rehabilitacijskog treninga je poticanje slijepih žena na što aktivniji i zdraviji život kao prevencije bolestima te veća uključenost slijepih žena u svakodnevnom društvenom životu, poticanje kreativnosti i samostalnosti u svakodnevnim aktivnostima.

Članice su se vratile u subotu 02.07. sa mnoštvom novih informacija i kreativnih ideja koje će im koristiti u svakodnevnim situacijama, te će im njihova primjena omogućiti zdraviji, kvalitetniji i aktivniji život.


Dijana Bosanac