A A A A A

NOVOSTI

TRADICIONALNO DRUŽENJE SLIJEPIH ŽENA TRIJU UDRUGA

29.06.2022

U subotu 25. lipnja 2022. organizirano je tradicionalno druženje slijepih žena triju udruga sa čime je i započela provedba projektnih aktivnosti projekta „Aktivni u društvu”.

Kao jedna od aktivnosti projekta „Aktivni u društvu” planirana je edukativno- rehabilitacijska aktivnost posjeta žena triju udruga na Žitnu lađu. Na druženju žena triju udruga tradicionalno se okupljaju slijepe žene iz Udruga slijepih Istarske, Primorsko -goranske i Karlovačke županije, koje je ove godine bilo u organizaciji Udruge slijepih Karlovačke županije.

Okupljanje je započelo u prostorijama Udruge uz pozdravne riječi, kavu i doručak kako bi bili spremni za daljnje aktivnosti. Također su gošćama podijeljeni i prigodni pokloni. Slijedeća planirana aktivnost je bio edukativno- rehabilitacijski posjet i plovidba Žitnom lađom. Plovidba je korisnicama bila poseban doživljaj te su istodobno dobile mnogo zanimljivih informacija koje nam je prezentirao mornar Tomislav tijekom plovidbe, a vezane su za Žitnu lađu i njenu povijest te općenito o važnosti riječnih puteva koji su se u povijesti koristili. Domaćini su također počastili goste sa finim domaćim zalogajčićima i osvježenjem. Nakon završetka predivne vožnje Kupom uz njene životopisne krajolike okupljene članice zaputile su se na ručak u restoran Panorama gdje su uz okrepu razmijenile stečene dojmove. Nakon ukusnog ručka i pune dojmova svi su se zaputili svojim kućama sa iščekivanjem novog druženja dogodine kada su domaćini članice Udruge slijepih Istarske županije.


Dijana Bosanac