A A A A A

NOVOSTI

POČETAK PROVEDBE PROJEKTA „AKTIVNI U DRUŠTVU”

29.06.2022

Udruga slijepih Karlovačke županije započela je sa provedbom projektnih aktivnosti projekta „Aktivni u društvu”.

Osnovni cilj ovog projekta je omogućiti integraciju slijepih osoba u lokalnu društvenu zajednicu te potaknuti ih na socijalno uključivanje i aktivniji život. Specifični ciljevi ovog projekta su poboljšanje općeg fizičkog stanja i prevencija zdravstvenih tegoba uzrokovanih nedostatkom kretanja sa naznakom na starije korisnike; povećanje kvalitete kulturne edukacije, te povećanje stupnja socijalizacije korisnika; senzibilizacija javnosti o problemima s kojima se slijepe osobe susreću u svakodnevnom životu te o njihovim potrebama i mogućnostima; suzbijanje predrasuda i socijalnih barijera o slijepim osobama u lokalnoj javnosti.

Planirane aktivnosti koje se planiraju provesti kroz projekt su: edukativno rehabilitacijske aktivnosti žena triju udruga, program medicinske pedikure, program masaže, medicinski program brige o zdravlju i njezi kože. Početna projektna aktivnost bila je organizacija Edukativno-rehabilitacijskog sadržaja ; tradicionalno okupljanjem slijepih žena triju Udruga, koja je održana 25.06.2022. godine. Na istoj su sudjelovale žene iz Udruge slijepih Primorsko - goranske županije, Udruge slijepih Istarske županije i Udruge slijepih Karlovačke županije. U sklopu aktivnosti organiziran je posjet i plovidba Žitnom lađom koja je bila poseban doživljaj korisnicama te su dobile mnoge informacije o Žitnoj Lađi i njenoj povijesti.

Projektne aktivnosti provoditi će se u periodu od lipnja do prosinca 2022. godine. Projekt su financijski podržali Karlovačka županija, Grad Karlovac, Zelenilo d.o.o., Inkasator d.o.o. i Čistoća d.o.o.



Dijana Bosanac