A A A A A

NOVOSTI

ODLIČAN USPJEH DRUŠTVA 4 RIJEKE“ U ZAPREŠIĆU

12.07.2021

Ekipa Športskog društva slijepih „4 rijeke“ Karlovac u sastavu Denis Velimirović B1, Slavko Kralj B2 i Slobodan Poznan u B33 kategoriji je osvojila četvrto mjesto što je bilo dovoljno za osvajanje ekipne bronce na kraju sezone time osvojivši po prvi puta pehar unutar 1. Hrvatske kuglačke lige za slijep i slabovidne.

Isti trojac je nastupio na 29. Pojedinačnom PH u kuglanju za slijepe i slabovidne koje se održalo 26. i 27. lipnja u Zaprešiću na kuglani KK „Zaprešić.

Nakon ceremonije otvaranja prvenstva započelo se sa natjecanjem, a krenulo se sa B1 kategorijom u kojoj je nastupio Denis i napravljen rezultat od odličnih 610 je bio i više nego dovoljan za 1. mjesto toga dana. Zatim je nastupio Slavko i njegov rezultat od vrlo dobrih 678 čunjeva ga je stavio na treću poziciju u B2 kategoriji  dok je Slobodan u svojoj B3 kategoriji prvi dan završio na četvrtom mjestu srušivši odličnih 722 čunjeva.

Sljedeći dan su prvenstvo također otvorile B jedinice pa je tako Denisov rezultat od jako dobrih 551 bio i više nego dovoljan za osvajanje zlatnog odličja te ujedno i obranu prošlogodišnjeg prvaka Hrvatske. Slavko je u B2 kategoriji imao rezultatski mali pad te se do samoga kraja nije znalo na kojem će mjestu završiti  međutim prosječnih 647 čunjeva je na kraju ipak bilo dovoljno za osvajanje brončanog odličja.

Slobodan je drugi dan ostvario rezultat od 665 čunjeva što je u konačnici bilo dovoljno za 6. mjesto u B3 kategoriji.

Sezona je protekla u poprilično specifičnim uvjetima te je samim time još i veći značaj uspjeha kojeg je ostvario trojac Društva 4 rijeke Karlovac.