A A A A A

NOVOSTI

11. TRADICIONALNI TURNIR U ELEKTRONSKOM PIKADU POVODOM 442. ROĐENDANA KARLOVCA

12.07.2021

Turnir se održao povodom 442. rođendana Karlovca te u sklopu manifestacije „Zvjezdano ljeto“, a prisustvovale su ekipe iz Pule, Zagreba, Bjelovara i Karlovca.

S obzirom da je bilo „manji“ broj ekipa, bila je to idealna prilika za „malo eksperimenta“ s pravilima natjecanja, što je dalo dodatnu draž samom natjecanju jer se nije znalo praktički do zadnjeg meča koja će ekipa na kojem mjestu završiti. Uz ekipni dio također su se dodjeljivale medalje i za pojedinačni učinak pa je tako u B2 kategoriji treće mjesto osvojila Dražana Zimet iz Zvuka, 2. mjesto Darko Novak iz Bjelovara, a prvo mjesto sa stopostotnim učinkom Slavko Kralj iz 4 rijeke Karlovac.

Kod B1 treće mjesto je osvojio Ivan Kolar iz Zagreba, drugi je bio Željko Čižmešija iz Pule, a zlato je osvojio Dražen Kokotić iz Bjelovara.

 Poredak:

1. SKS „Bilogora“ Bjelovar

2. ŠDS „4 rijeke“ Karlovac

3. PKS „Zvuk“ Zagreb

4. ŠUS „Učka“ Pula

Uz natjecateljski dio koji je neizbježan na turnirima, važno je istaknuti i socijalizacijski aspekt ovakvih turnira jer su slijepe i slabovidne osobe općenito podložnije „zatvorenijem“ načinu života te se samim time manje i kreću što može dugoročno dovesti do pogoršanja zdravstvenog stanja. Stoga su ovo idealne prilike za biti među ljudima, širiti krug poznanstava i prijateljstava, a ishod toga je bolje psiho-socijalno zdravlje te jednostavno povećana kvaliteta života.