A A A A A

NOVOSTI

JAČANJE KAPACITETA UDRUGE

07.06.2021

Djelatnice Udruge, videća pratiteljica Ivana Canjar i tajnica Josipa Stanešić sudjelovale su na edukaciji za operativne kapacitete udruga u okviru EU projekta „Diljem naše lijepe integrirajmo slijepe“. Edukacija je održana u organizaciji Hrvatskog saveza slijepih, u periodu od 25.-28. svibnja u Hostelu ERKS Premantura.

Edukativni program obuhvaćao je dvije zasebne cjeline; projektni menadžment i vođenje administracije u neprofitnim organizacijama. Tijekom tri dana stručnjaci Hrvatskog saveza slijepih u suradnji s vanjskim suradnikom iz agencije „Projekt jednako razvoj“ održali su edukacije u području pripreme, provedbe i izvještavanja natječaja Europske unije u području pružanja socijalnih usluga, te je osim na područje projekata, naglasak stavljen na specifičnosti poslovanja neprofitnih organizacija.

Ovakav oblik organiziranih edukacija iznimno je uspješan s obzirom da uvijek okuplja veliki broj članova operativnih tijela temeljnih udruga članica Hrvatskog saveza slijepih, te se pokazao kao idealna prilika za razmjenu iskustava i ideja. Također, jasno pokazuje koliko je važna sinergija svih temeljnih udruga u postizanju zajedničkih ciljeva u svrhu  unapređenja kvalitete življenja slijepih osoba.

 

Denis Velimirović