A A A A A

NOVOSTI

„VAŽNOST REKREACIJE U PREVENCIJI BOLESTI“

07.06.2021

20.05.2021. godine Udruga slijepih Karlovačke županije organizirala je edukativnu radionicu u sklopu trogodišnjeg programa “Želim dom, a ne dom, prevencija institucionalizacije slijepih osoba treće životne dobi”, financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Grada Karlovca. Uz usluge informiranja i pružanja pomoći u ostvarivanju zakonskih prava, program nudi niz socijalnih usluga koje se provode kroz programske aktivnosti preventivnih zdravstvenih pregleda, usluge prijevoza, pratnje , dostave namirnica korisnicima, edukacije i pomoći za uporabu pomagala za slijepe, aktivnosti rekreacije prilagođene slijepim i slabovidnim osobama, kao što su vožnja tandem biciklom i rekreacija za članice.

Kako su aktivnosti koje okupljaju korisnike bile stopirane zbog epidemiloških mjera, dugo očekivano popuštanje istih, donijelo je organizaciju edukativne radionice, i to na otvorenom, u prostoru Urbanog parka Hrvatskog doma. Edukativna radionica održana je pod nazivom „Važnost rekreacije u prevenciji bolesti“

Stručna voditeljica radionice Ivana Canjar bacc.physioth., radionicom je skrenula pozornost na važnost svakodnevne tjelesne aktivnosti koja je nužna za očuvanje i unapređenje zdravlja, te nastavno na teoriju odradila i praktični dio u kojem su korisnici s voditeljicom izvodili vježbe prilagođene za osobe treće životne dobi.

Vesna Tek, voditeljica projekta