A A A A A

NOVOSTI

PRISTUP OSOBAMA S INVALIDITETOM U KRIZNIM STANJIMA

02.06.2021

Predstavnici Udruge slijepih Karlovačke županije predsjednik Denis Velimirović i tajnica Josipa Stanešić sudjelovali su 5. svibnja na radionici o prilagođavanju pristupa osobama s invaliditetom u kriznim stanjima.

Predavanje je održao vatrogasni zapovjednik Karlovačke županije g. Goran Franković u sklopu programa „Pružanje podrške osobama s invaliditetom u stanjima ugroze i drugim kriznim stanjima“ čiji je nositelj Savez udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije, a financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Radionici je prethodio edukativni video u kojem je g. Franković izložio općenito o raznim stanjima ugroze te kako se pravilno ponašati u istima dok je zadatak predstavnika udruga osoba s invaliditetom bio predstaviti kako se ophoditi prema osobama s invaliditetom te nadopuniti video materijal sa svojim prijedlozima koji je prethodno bio dostavljen.

Nastavno na radionicu koja se održala u četvrtak, u subotu 8. svibnja na šetalištu Dr. Franje Tuđmana i bližoj okolici obilježeno je 150 godina vatrogastva i 50 godina Javne vatrogasne postrojbe Karlovac.

Sunčano i toplo subotnje jutro bili su idealan preduvjet za pokazivanje niza kriznih situacija te taktičkih zadataka s kojima se naši vatrogasci svakodnevno susreću, a u sklopu istih sudjelovali su i predstavnici različitih kategorija s invaliditetom.

 

Denis Velimirović