A A A A A

NOVOSTI

UZ PRATNJU ZA SIGURNIJE DANAS

01.03.2021

Mjesec po mjesec projekt videće pratnje „Uz pratnju za sigurnije danas“ kojeg provodi Udruga slijepih Karlovačke županije teče svojim tijekom, a još malo i ući ćemo u deveti mjesec provedbe.

Od prvotno planiranih 20 korisnika, članova USKŽ došli smo do brojke od 25 korisnika na projektu što samo govori o velikoj potrebi članova za korištenjem usluge videćeg pratitelja.

Pridržavajući se svih epidemioloških mjera propisanih od strane Stožera civilne zaštite RH, videća pratiteljica Udruge gđa Alisa Dujmović redovito je sa korisnicima odlazila k liječniku, pomagala pri kupovini namirnica, pratila k frizeru, pomagala pri rješavanju administrativnih poslova te svih ostalih svakodnevnih aktivnosti sukladno potrebama korisnika.

Projekt je financiran u punom iznosu od 494.099,50 kn od strane Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. dok su za financiranje i kontrolu nadležna posrednička tijela Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike (PT1) te Hrvatski zavod za zapošljavanje: Ured za financiranje  i ugovaranje projekata Europske unije (PT2).

Zahvaljujući projektu u mogućnosti smo uključiti veći broj naših članova, jer kao što redovito naglašavamo, bez obzira na razinu samostalnosti slijepe osobe, pomoć videće asistencije će uvijek u nekom trenu biti potrebna, a to dolazi još više do izražaja otkako nam je došlo „novo normalno“.

 

Denis Velimirović