A A A A A

NOVOSTI

AKTIVNI U DRUŠTVU

29.01.2021

Projekt Aktivni u društvu osmišljen je kao pokretač za uključivanje slijepih i slabovidnih članova u aktivni javni život, ali i za poticanje međusobne interakcije osoba s invaliditetom s ostatkom populacije. Provedbom aktivnosti želi se poboljšati opće psihofizičko stanje korisnika, kako bi bili osnaženi i spremniji na izazove koje pred njih stavljaju svakodnevne aktivnosti. Projekt je započeo u lipnju 2020. i traje do prosinca 2020. godine, te se provodi uz financijsku potporu Hrvatske elektroprivrede d.d.

Kroz provedbu projektnih aktivnosti 22.09. organiziran je obilazak kulturnih i povijesnih znamenitosti Grada Ozlja, koji se odvio uz stručno vodstvo kustosa Gradskog muzeja Ozalj, koji je članove uveo i upoznao s poviješću Grada. U sklopu Zavičajnog muzeja članovi su posjetili i galeriju Slave Raškaj, gdje su mogli vidjeti njezine umjetničke radove te saslušati detalje iz njezinog života. Također, korisnici projekta od kolovoza imaju priliku sudjelovati u programu terapijsko-rekreativnog plivanja i rehabilitacijske masaže u svrhu poboljšanja fizičkog zdravlja i pokretljivosti korisnika.

Uz navedene aktivnosti, izrađena je i brošura ''Kako pomoći slijepoj osobi u prometu'', kojom će se senzibilizirati i educirati okolina o problemima s kojima se susreću slijepe osobe kao sudionici u prometu.

 

Vesna Tek, voditeljica projekta