A A A A A

NOVOSTI

OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA ŽENA U UDRUZI SLIJEPIH KARLOVAČKE ŽUPANIJE

11.03.2020

Kako su već svi dobrano savladali priču o nastanku i povijesti obilježavanja Međunarodnog dana žena, odnosno 8. marta ili eto manje popularnog naziva 8. ožujka, reći ćemo samo, da je to dan od velikog značaja u procesu emancipacije žena cijelog svijeta. I kako to već biva, i naša Udruga pridaje mu veliki značaj, i ne samo zato jer većinu članstva čine žene, već i zato jer su naše članice sve ono lijepo i nježno, sve ono posebno što čini našu Udrugu.

Ove godine, odlučili smo da obilježavanje ovog značajnog datuma ne bude samo jedan dan, već tjedan-dva, pa možda tako uspijemo poruku ovog Dana pronijeti i kroz cijelu godinu. Dvije kazalište predstave, jedna tematska izložba fotografija i zabavno druženje u prostorijama Udruge ovogodišnji su predstavnici obilježavanja.

Kazališna predstava „Profesore dajte dva“, Umjetničke organizacije Tvornica smijeha, vratila je naše članice u školske klupe, a predstava „Sve o muškarcima“, Teatra Gavran, uz puno smijeha, naučila ih, odnosno obnovila im znanje o suprotnom spolu.

„Karlovačke heroine“ naziv je izložbe fotografija poznatog karlovačkog fotografa Denisa Stošića. Izložba je otvorena na sam Dan žena, a posvećena je ženama našeg grada koje su svojim privatnim i/ili profesionalnim životom nadahnule autora da ih uvrsti u ovu posebnu zbirku portreta Udruga s ponosom može reći da su od 41 portreta žena, čak 3 žene koje su dio našeg kolektiva. Podpredsjednica Danijela Pavlić pozirala je sa svojom djecom stvarajući tako fotografiju pod nazivom „Vi ste moje svjetlo“. Djelatnice Udruge Ivana Canjar i moja malenkost, Josipa Stanešić imale smo privilegiju na svojoj fotografiji ugostiti predsjednika Denisa, a za nas je nastala kovanica „Nasmijavateljice“ kao najbolji opis našeg pristupa radu s korisnicima Udruge.

Za kraj je ostalo druženje organizirano u prostorijama Udruge, na Strossmayerovom trgu 2, gdje je gost bio radijski voditelj, bloger i spisatelj Damir Valent Dado koji je uz puno smijeha, raznih tekstova i dobru zabavu proveo naše članice kroz projekt „ Čitam, dakle postojim“ Književnog kruga Karlovac, čiji je član. Uz crvenu ružu na poklon, šačicu smijeha i dobro društvo zaokruženo je ovo lijepo razdoblje raznovrsnih događanja posvećenih ženama naše Udruge.

 

Josipa Stanešić