A A A A A

NOVOSTI

„KAVA S DORICOM“

25.02.2020

„Ja sam obična žena iz Karlovca... „, ovim riječima započela je gđa Dorica Barbić druženje s našim članicama, okupljenim u prostorijama Udruge na Strossmayerovom trg 2.

Neslužbeno druženje, zapravo samo „kava“ bila je povod za okupljanje kojem su se naše članice iznimno veselile, a njihova očekivanja su u potpunosti bila opravdana. Gđa. Dorica radijska je voditeljica emisije „Kava s Doricom“ s Katoličkog radija. Najdugovječnija je to dnevna emisija ovog radija, prvi put emitirana 1997. godine, a postavljenja je kao petominutno promišljanje o životu jedne žene, majke, učiteljice, a danas i bake. Kroz život prepun nedaća, ali i nebrojenih trenutaka sreće naša je Dorica skupila životnog iskustva za nekoliko života, a njena mašta I toplina naspram drugog živog bića su nemjerljive.

Bilo je zadovoljstvo slušati kako običan razgovor i razmjena mišljenja mogu biti razlog neizmjerne sreće. Bez zadrške ispičane su tako životne price i različite sudbine, podijeljena tuga ali i sreća ljudskog postojanja. Ponekad je dovoljno samo nekoliko toplih riječi da ispune naše srce i obasjaju ga svjetlošću.

Nakon ugodno provedenog popodnevna, ništa drugo nije nam preostalo nego s puno veselja dogovoriti slijedeće druženje i popodnevnu “Kavu s Doricom”.

 

Josipa Stanešić