A A A A A

NOVOSTI

SREBRNI U RIJECI

18.02.2020

Dragi naši pratitelji,

Opet ja s još jednim lijepim sportskim novostima, a iste su se dogodile 15. veljače u Rijeci.

Naime, tog lijepog subotnjeg dana Sportski klub slijepih Rijeka organizirala je 4. Memorijalni turnir u elektroničkom pikadu „Emil Punoš“ na kojemu je sudjelovalo 5 ekipa iz Pule, Zagreba, Karlovca te naravno domaćini.

Obzirom da su pregovori bili uspješni u ekipu razbojnika smo uspjeli dovesti i pojačanje za turnir u Rijeci, a isto je došlo iz redova PKS Zvuka iz Zagreba u obliku gospođice Ivane Vinko pa je tako ekipa ŠDS-ovaca bila u sastavu: Denis Velimirović, Ivana Vinko, Slavko Kralj i Slobodan Poznan.

Ždrijeb je htio da mi otvorimo prvo kolo na natjecanju, a igrali smo protiv Učke iz Pule koju smo uspješno i pobijedili rezultatom 3:1. Zatim nas je čekala Galija koju smo također pobijedili istim rezultatom, a nakon toga i Karlovac rezultatom 4:0.
Bitka za zlato bila je protiv domaćina, koji su nas isto tako laganini domaćinski pobijedili rezultatom 3:1 te zasluženo osvojili zlato, dok je nama pripalo srebro.

Gotovo pa sve utakmice su bile i više nego zanimljive i napete, čak je bilo i nekih komičnih, ali to je jednostavno tako kad se igra na jednu dobivenu partiju. Faktor sreće je velik, ali isto tako često presudi i znanje. Kako god, to je pikado i zato ga svi tako volimo…. Izluđuje nas, ali ga volimo….

 

Nakon ceremonije dodjele pehara i medalja najboljima, svi smo se podružili na ručku i čašici razgovora…. A neki su čak i igrali pikado, ali ovaj put u neslužbene svrhe.

Bila je to još jedna lijepa sportska terenska priča i drago nam je što smo imali tu čast sudjelovati na Memorijalnom turniru te se i ovim putem zahvaljujemo našim riječkim prijateljima na pozivu

Ekipni poredak:

1. SKS Rijeka (12 bodova)

2. ŠDS „4 rijeke“ Karlovac (9 bodova)

3. PKS Galija, Zagreb (2 boda)

4. ŠUS Učka, Pula (2 boda)

5. SDS Karlovac (2 boda)

 

Sportski pozdrav

Denis Velimirović