A A A A A

NOVOSTI

SPORTSKA NEDJELJA U BRODU

28.01.2020

Dragi naši pratitelji,

Gotovo dva mjeseca nismo objavljivali nikakve sportske novosti. Najosnovniji razlog tomu bijaše u činjenici što uopće nije bilo nikakvih sportskih natjecanja, no zato je bio Božićno-novogodišnji period u kojem smo na sportski način trošili razne prehrambeno-delicijske proizvode... međutim, rezultate vaganja vam ipak nećemo odati...

Sportska nedjelja, 19. siječnja krenula je u ranim ranim jutarnjim satima kada smo se zaputili prema Slavonskom Brodu s dva zadatka: kuglanje, a nakon toga pikado.

Na osmostaznoj kuglani Vijuš nije bilo baš proslavljenih rezultata, a među takvima smo se našli i mi iz Športskog društva slijepih 4 rijeke Karlovac.

Ekipa u sastavu Denis Velimirović, Slavko Kralj i Slobodan Poznan uspjela si je malo zakomplicirati život u ostatku sezone u 1. Hrvatske kuglačke lige za slijepe i slabovidne, no još je tri kola.... pa nikad se ne zna...

Kralj je u svojoj B2 kategoriji na kraju zauzeo treće mjesto sa srušenih 655 čunjeva, Poznan je bio šesti sa 615, dok sam ja, točnije Velimirović, završio natjecanje na četvrtom mjestu sa ne tako slavnih 447 čunjeva.

Naša razbojnica Danijela Pavlić je u ženskoj B1 kategoriji osvojila treće mjesto sa srušenih 381 čunjem. 

Ekipni poredak četvrtog kola:

1. SKS Zagreb (1810) 46 bodova)

2. ŠUS Podravina, Koprivnica (1808) 31 bod)

3. ŠUS Svjetlost, Osijek (1798) (34 boda)

4. SKS Rijeka (1734) (29 bodova)

5. ŠDS „4 rijeke“ Karlovac (1717) (27 bodova)

6. SDS Karlovac (1605) (16 bodova)

7. ŠUS Zlatna dolina, Požega (1160) (12 bodova)

8. ŠRUS Slavonski Brod (992) (7 bodova)

9. ŠUS Varaždin (922) (5 bodova)

 

Završivši sa kuglanjem negdje oko 14 sati, već pomalo umorni, krenuli smo prema prostorijama ŠRUS Slavonski Brod gdje nas je čekao ručak, ali i pikado ekipa s kojom smo imali dvoboj za odraditi povodom četvrtog kola 1. Hrvatske pikado lige za slijepe i slabovidne.

 

Sa igrom smo započeli oko 16h, a sudjelovali su sljedeći akteri:

Brod: Mario Karmazen, Blažan Martić, Jozo Ilić i Danijel Čižić

“4 rijeke”: Denis Velimirović, Danijela Pavlić, Slavko Kralj i Slobodan Poznan

Da ne prepričavam cijeli tijek događanja, dovoljno je reći da smo se tijekom svih 12 mečeva nadmetali te se do samoga kraja nije znalo tko će pobijediti. Ni u jednom trenutku se ekipa nije odvojila na vise od jedan bod razlike.

ŠRUS Slavonski Brod vs. ŠDS “4 rijeke” Karlovac 6:6

Bila je to polovično uspješna sportska nedjelja te smo se na kraju vratili u kasnim večernjim satima k svojim domovima. Brod se još jednom pokazao kao odličan domaćin te im se i ovim putem zahvaljujemo na odličnoj atmosferi i dobrim pikado mečevima.

I naravno… Hvala našoj djelatnici Udruge slijepih Karlovačke županije na cjelodnevnom strpljenju i pomaganju, ali i na odličnoj vožnji povećeg kombija Karlovačke športske zajednice.

Sljedeće kolo u pikadu održati će se u veljači kada nam u goste dolazi ekipa Bilogore iz Bjelovara, dok je sljedeće kuglačko kolo također u veljači kada nastupamo na osmostaznoj kuglani Grmoščica.

 

Sportski pozdrav

Denis Velimirović