A A A A A

NOVOSTI

TRADICIONALNO DRUŽENJE SLIJEPIH ŽENA TRIJU UDRUGA

14.05.2019

Mjesec svibanj u vrijeme obilježavanja Majčinog dana posebno se s nestrpljenjem očekuje od strane žena, članica Udruge slijepih Istarske županije, Primorsko-goranske i Udruge slijepih Karlovačke županije. Dani su to koji donose tradicionalno druženje žena ovih triju udruga, svake godine u organizaciji druge udruge. Ove godine zadovoljstvo, ali i odgovornost da sve protekne u veselju i ugodnom druženju, pripalo je našoj Udruzi.

U iščekivanju sunčanog dana, dočekale su Karlovčanke svoje gošće, i nisu se razočarale. Bez kišnih kapi planirani događaji odvijali su se jedan za drugim, a naš grad bio je savršen domaćin. Nakon uvodnih zalogaja, i osvježenja, te pozdravnih riječi i razmjena poklona, okupljene žene krenule su put Slatkovodnog akvarija – Aquatice, gdje ih je dočekalo nasmiješeno lice Karle, naše „vodičice“. Nakon razgledavanja, jedne od najvažnije turističke destinacije našeg grada, uslijedio je odmor na sunčanoj terasi uz šalicu kave. Slijedeća točka na planiranoj ruti bilo je Nacionalno svetište Sv. Josipa, gdje nas je dočekao mons. Antun Sente, rektor Svetišta. Okupljene članice tako su dobile priliku čuti priču o nastanku Svetište, ta kako svake godine tisuće vjernika posjećuje ovo mjesto stvarajući tako još jednu rijeku u našem gradu, onu hodočasnika. Nakon tihe molitve i zahvale Sv. Josipu, članice su se uputile na zajednički ručak.  

Osmjeh na licu naših gošći dok su odlazile dovoljna je nagrada i poticaj za nastavak ovakvog oblika druženja, gdje se kroz upoznavanje grada domaćina stvaraju prijateljstva i širi dobro raspoloženje.

 

Josipa Stanešić