A A A A A

NOVOSTI

REKREATIVNO-REHABILITACIJSKI IZLET U VARAŽDINSKE TOPLICE

22.11.2018

20. studenog Udruga slijepih Karlovačke županije za svoje je članove organizirala još jedan rekreativno-rehabilitacijski izlet, ovaj put u Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, Centar zdravlja „Minerva medica“. Navedena projektna aktivnost provedena je u sklopu projekta „Aktivni u društvu“, financiranoga od strane tvrtke Inkasator d.o.o., koja je i ove godine prepoznala važnost uključivanja u aktivnosti Udruge.

Izet je zamišljen kroz dvije zasebne rehabilitacijske aktivnosti, kupanje u termalnim vodama, te medicinsku masažu prilagođenu želji i potrebama korisnika.  Navedene aktivnosti provedene su za 15  korisnika projekt, koji je osmišljen kao pokretač za uključivanje slijepih i slabovidnih žena te ostalih članova udruge u aktivni javni život, ali i na poticanje međusobne interakcije osoba s invaliditetom sa ostatkom populacije.

Navedenom aktivnošću završena je provedba projekta „Aktivni u društvu“, koji je uz rekreacijsko-rehabilitacijski izlet, uključivao i udio osobnog dohotka djelatnika Udruge, projektnog menadžera. Velika zainteresiranost korisnika za sudjelovanjem u projektnim aktivnostima, te zadovoljstvu nakon provođenja, samo ukazuju koliko su ovakve aktivnosti koje uz rekreacijsko-rehabilitacijski aspekt pružaju mogućnost interakcije i druženja, pozitivne te omogućuju poboljšanje kvalitete života slijepih i slabovidnih osoba.