A A A A A

NOVOSTI

„NOVIM ZNANJEM ZA SRETNIJE SUTRA“

14.11.2018

13.11.2018. godine članovi Udruge slijepih Karlovačke županije sudjelovali su na prezentacijskoj konferenciji projekta “Novim znanjem za sretnije sutra”, održanoj u prostorijama Knjižnice za mlade Karlovac. Projekt “Novim znanjem za sretnije sutra” provodi Udruženje za unapređivanje obrazovanja slijepih i slabovidnih osoba Zagreb, a financira Europski socijalni fond sredstvima operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali za financijsko razdoblje 2014.-2020.

Cilj projekta je povećanje mogućnosti zapošljavanja 15 marginaliziranih osoba (osoba s invaliditetom) kroz jačanje stručnih znanja (provedbom obrazovanja odraslih) i razvoja mekih vještina (održavanjem stručnih radionica) s područja Zagrebačke županije i susjednih županija.

Kroz projekt se želi osigurati podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina, a kao ciljna skupina tu su uključene i osobe s invaliditetom, odnosno slijepe i slabovidne osobe. Naime, nezaposlene slijepe ili slabovidne osobe potiče se na uključivanje u programe školovanja odraslih osoba s kojima će steći nove kvalifikacije koje se upisuju u radnu knjižicu i s kojima bi trebali postati konkurentniji na tržištu rada. Za slijepe osobe mogućnost da rade, da imaju zaposlenje, jedan je od najvažnijih čimbenika društvene integracije.

Po završetku konferencije, održana je prezentacija klasičnih i modernih tiflotehničkih pomagala za slijepe i slabovidne osobe, što je još jedna od aktivnosti Udruženja.