A A A A A

NOVOSTI

ODLIČAN POČETAK PIKADO SEZONE ZA ŠPORTSKO DRUŠTVO SLIJEPIH „4 RIJEKE“ KARLOVAC

25.10.2018

1. Hrvatska pikado liga za slijepe i slabovidne je otvorila svoja vrata u novu sezonu, a prvo kolo za naše „4 rijeke“ odigralo se na domaćem terenu, točnije Strossmayerovom trgu 2.

U petak, 19. listopada ugostili smo ekipu ŠUS Učka iz Pule, a usput i sebe kako bi susret bio zanimljiviji.

Sam sustav natjecanja ostao je isti kao i lani, što znači da se igra 12 mečeva na dvije dobivene partije, a započinje se sa slijepim parovima.

ŠDS: Denis Velimirović B1, Milan Đurić B1, Slavko Kralj B2, Vladimir Srpak B2 i rezerva Boris Matešić B2

ŠUS: Radenko Družetić B1, Marijana Peitel B1, Terezija Gajski B2 i Milan Rojnić B2

Nakon igri parova došli smo do rezultata 4:0 te se niz pobjeda nastavio i u pojedinačnom dijelu sve do 8:0. U slijedeća četiri meča svaka ekipa je imala po dvije pobijede.

ŠDS „4 rijeke“ Karlovac vs. ŠUS Učka, Pula 10:2

Iako rezultat govori o velikoj pobijedi, realno gledano mečevi su bili puno napetiji i zanimljiviji. Kao i u svakom sportu i ovdje je potreban faktor sreće pa neka je napokon bila naklonjena malo i u našu korist...

Slijedeće kolo će se održati u studenom, a dočekujemo četverostruke prvake Hrvatske SKS Rijeku, kod kojih usput rečeno nemamo nikako sreće kad je riječ o Ligi.

Ovo kolo je bilo ipak malo posebnije za naš Klub, a riječ je o slijedećem. 
Naime, natjecanje je bilo održano na novom pikado uređaju kojeg smo nedavno osigurali zahvaljujući sredstvima dobivenim od grada Karlovca i gradske tvrtke Mladost d.o.o. te im se i ovim putem zahvaljujemo što su nam omogućili da napokon možemo trenirati, ali i održavati natjecanja na vrhunskom pikado uređaju.

Denis Velimirović