A A A A A

NOVOSTI

ČLANOVI UDRUGE SLIJEPIH POSJETILI AQUATIKU

17.10.2017

Udruga slijepih Karlovačke županije je danas, 16. listopada, organizirala je posjet Aquatici - Slatkovodnom akvariju u Karlovcu u sklopu projekta "Aktivni u društvu), koji je financijski omogućila karlovačka tvrtka Inkasator d.o.o. Članovi Udruge uz pratnju naših djelatnica imali su priliku zaploviti kroz imaginarnu rijeku po akvariju, te upoznati, vidjeti i saznati o raznim vrstama ribe koje žive u našim i svjetskim rijekama. 
Iako zbog nedostatka osjeta vida nismo mogli u potpunosti doživjeti sve što akvarij pruža svojim posjetiteljima, stručni voditelj Krešimir Kuri, dr. vet.voditelj stručne i tehničke službe Aquatike, je svojim opisivanjem i izlaganjem znatno približio bogato podvodno carstvo te smo saznali brojne zanimljivosti o ribama.
Sunčano i toplo vrijeme je samo pridonijelo da imamo odličan i edukativan izlet, te se nadamo u budućnosti još kojem susretu s ribama (uz napomenu da taj susret ne bude u stilu Don Corleonea i njegove mafijaške "organizacije" čije žrtve završavaju svoju karijeru na dnu rijeka s ribama).

(Denis Velimirović)