A A A A A

NOVOSTI

"KAKO ZAŠTITITI SLUH"

01.06.2016

Udruga slijepih Karlovačke posebnu pozornost posvećuje članovima treće životne dobi. Slijepe osobe, zbog neaktivnog načina života uzrokovanog invaliditetom, podložnije su i drugim oboljenjima i  zdravstvenih tegobama. Stoga Udruga u sklopu provedbe trogodišnjeg programa "Želim dom, a ne Dom – prevencija institucionalizacije slijepih osoba treće životne dobi"kontinuirano provodi edukativne radionice iz područja očuvanja zdravlja i preventivne zdravstvene preglede koji uključuju mjerenje osnovnih zdravstvenih parametara poput krvnog tlaka, razine šećera u krvi, kolestrola te indeksa tjelesne mase.

Posljednja takva radionica i preventivni pregledi održani su u prostorijama Udruge krajem mjeseca svibnja u organizaciji suradnika u provedbi programa, Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije.   Edukativnu radionicu pod nazivom “Kako zaštititi sluh” održao je šef ORL odjela Opće bolnice Karlovac primarijus dr. Vladimir Bauer. Budući da se slijepe osobe većinom oslanjaju na osjetilo sluha ova tema bila je izuzetno interesantna prisutnim članovima.


Valja napomenuti kako su preventivni zdravstveni pregledi paralelno organizirani i u ispostavama Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije u Slunju i Dugoj Resi kako bi se članovima Udruge koji žive u ruralnim područjima omogućila usluga preventivne zdravstvene zaštite.