A A A A A

NOVOSTI

SUDJELOVANJE NA OKRUGLOM STOLU POD NAZIVOM „ZAPOŠLJAVANJE OSOBA S INVALIDITETOM“

08.10.2024

Danas je naša djelatnica Sanda Špac, sudjelovala na panel raspravi na Okruglom stolu pod nazivom: Zapošljavanje osoba s invaliditetom u privatnom sektoru, u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Karlovac. O ovoj temi uz gđa. Špac govorili su: Ivana Prahović, direktorica Tiskare Pečarić- Radočaj, Josipa Matanić iz Nacionalnog parka Plitvička jezera, Željka Tukac, iz Žitoproizvoda, Darko Sobota, Centar za profesionalnu rehabilitaciju Zagreb, te Ivana Mehle, zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Naša djelatnica je navela s kojim problemima se OSI susreću, te koje mjere bi se trebale poduzeti kako bi se poboljšao položaj OSI na tržištu rada.

Uz Sandu, predsjednik Udruge, Denis Velimirović je također sudjelovao na događanju.

Teme na okruglom stolu bile su: teme vezane za zapošljavanje osoba s invaliditetom, s kojim izazovima se susreću pri uključivanju na tržištu rada te koji su benefiti za pojedinca, društvo i poslodavca kroz povećanja zapošljavanja i zapošljivosti osoba s invaliditetom.

Sudionici su se upoznali s mjerama aktivne politike zapošljavanja koju provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje u svrhu uključivanja OSI na tržište, te koji je cilj i usluge Centra za profesionalnu rehabilitaciju.

Josipa Štanešić