A A A A A

NOVOSTI

SPORTIĆI U UDRUZI SLIJEPIH KARLOVAČKE ŽUPANIJE

07.10.2024

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti, dana 28. rujna prostorije Udruge slijepih Karlovačke županije na Strossmayerovom trgu 2 ispunila je vesela skupina „Sportića 5“ iz vrtića Gaza.

Tom prigodom mališanima su prezentirane razne društvene igre kojima se koriste slijepe i visoko slabovidne osobe.

Mališani su sa velikom euforijom i zanimanjem pratili o životu slijepih i visoko slabovidnih osoba, a na svojstven dječji način bilo je upućeno pregršt pitanja na koja predavač Denis i nije uvijek imao spreman odgovor.

Skupini „Sportići“ su također prezentirane razne društvene igre te tiflotehnička pomagala kojima se koriste slijepe osobe, no posebno zanimanje je bilo za „čarobnim“ točkicama koja tvore pismo slijepih, Brailleovo pismo. Za sami kraj posjeta, djeca su imala priliku okušati se sa kretanjem uz pomoć dugog bijelog štapa i sa povezom na očima no isto tako i pomoći slijepoj osobi u kretanju, a test su položili sa odličnim uspjehom.

Udruga slijepih Karlovačke županije redovito se odaziva na sve manifestacije i događanja koja imaju za cilj senzibilizaciju javnosti, rado odlazi u posjete školama, ali i vrata na Strossmayerovom trgu 2 su uvijek otvorena za suradnju.

Denis Velimirović