A A A A A

NOVOSTI

POSJET VRHU VINICA

29.07.2024

U sklopu projekta „Aktivni u društvu“ kojeg provodi Udruga slijepih Karlovačke županije, a financijski podržavaju Karlovačka županija, Grad Duga Resa, te gradske tvrtke Zelenilo d.o.o, Vodovod i kanalizacija d.o.o i Čistoća d.o.o., dana 11. srpnja članovi Udruge u pratnji videćih pratiteljica sudjelovali su u rekreacijskoj šetnji na jednoj od planinarskih staza koje vode do vrha Vinica.

Vinica, koja se nalazi pokraj grada Duga Rese neizostavna je lokacija za sve izletnike i rekreativce koji vole boravak u prirodi. Premda je smještena na svega 321 metra nadmorske visine, staze i puteljci koji vode prema njoj čini je idealnom za aktivnu šetnju.

Okruženi šumom, uz pjev ptica, korak po korak i nakon otprilike pola sata penjanja uz brdo članovi i pratnje popeli su se do planinarskog doma Vinica gdje su ih dočekale klupe i zasluženi odmor. Ubrzo potom stvorili su se uvjeti za smijeh, zabavu, čak i pjevanje, uz zajednički zaključak kako su edukativno-rekreacijske aktivnosti projekta „Aktivni u društvu“ više nego dobro osmišljene uz značajan pozitivan učinak na slijepe osobe.

                                                                                                                                                        Denis Velimirović