A A A A A

NOVOSTI

12. TRADICIONALNI TURNIR U ELEKTRONSKOM PIKADU

12.07.2022

U sklopu manifestacije „Zvjezdano ljeto“ te povodom 443. rođendana grada Karlovca u subotu 9. srpnja Športsko društvo slijepih „4 rijeke“ Karlovac održalo je 12. tradicionalni prijateljski turnir u elektronskom pikadu koji su financijski poduprli Grad Karlovac i gradska tvrtka Čistoća d.o.o.

Uz ekipu ŠDS-a koja je bila u sastavu Denis Velimirović, Ivana Vinko, Slavko Kralj i Božidar Vergaš na turniru su također sudjelovale prijateljske udruge iz Pule, Varaždina i Rijeke sa njihovim pratnjama.

Sa natjecanjem se započelo u 10 sati, a isto su otvorile ekipe „4 rijeke“ i Varaždin.

Kako vrijeme uvijek voli „letjeti“ kada je zabavno, niti ovoga puta nije bila iznimka pa su poslijepodnevni sati brzo stigli i vrijeme za proglašenje najboljih.

Zlatne medalje i pripadajući pehar su zasluženo osvojili Riječani dok su srebrni bili Varaždinci. Treće mjesto su osvojili domaćini, a na četvrtom mjestu završila je ekipa iz Pule.

Pikado koji je najmasovniji sport kod slijepih i slabovidnih osoba ima dodatnu važnost jer su turniri idealna prilika za okupljanje osoba iz različitih dijelova lijepe naše.

Dok je kod ligaških natjecanja naglasak prvenstveno na pikadu, kod turnira je naglasak na socijalizaciju jer zbog prirode svog invaliditeta slijepe i visoko slabovidne osobe se rjeđe kreću u društvenim krugovima te su općenito podložnije neaktivnijem načinu života. Stoga ovakvi susreti su idealna prilika za druženje, razmjenu iskustava, ali i za poticanje na bavljenjem sportom koje nosi brojne dobrobiti za osobe s invaliditetom.

Udruga slijepih Karlovačke županije i Športsko društvo slijepih „4 rijeke“ Karlovac dugi niz godina uključuju se u proslavu rođendana grada na četiri rijeke, a želja i nada članova je da će se i nastaviti.



Denis Velimirović