A A A A A

NOVOSTI

Edukativne radionice u organizaciji Hrvatskog saveza slijepih

08.07.2022

U organizaciji Hrvatskog saveza slijepih od 24. do 26. lipnja u hostelu ERKS „Premantura“ održane su edukativne radionice namijenjene temeljnim udrugama, na kojima su sudjelovali i predstavnici Udruge slijepih Karlovačke županije; predsjednik Denis Velimirović te tajnica Josipa Stanešić.

Edukacije su osmišljene s ciljem prenošenja specifičnih znanja u području u kojem djeluje Hrvatski savez slijepih te temeljne udruge slijepih vodeći se da prijenos znanja vrše stručne, odnosno osobe koje su za to osposobljene te da je prijenos informacija temeljen na zakonskim okvirima kao i drugim pravnim i stručnim dokumentima, unutar 8. Centra znanja.

Navedeni program pokrenut je temeljem iskazivanja potreba za podrškom prilikom rada s korisnicima, zagovaranja u lokalnim zajednicama, pisanja i provođenja projekata različitih ugovornih tijela, strateškim pozicijama i planovima, te ostalih administrativnih izazova s kojima se neprofitne organizacije susreću kroz projektni menadžment.

Edukacije/radionice su uključivale Analizu potreba i potencijala Hrvatskog saveza slijepih i njegovih temeljnih udruga članica za društveni (ekonomski) razvoj s prijedlozima za unapređenje javnih politika u području statusa i kvalitete života osoba s oštećenjem vida, odnosno uloga, položaj i potencijal Hrvatskog saveza slijepih te temeljnih članica; potrebe i potencijali Saveza I Udruga u budućnosti; unapređenje operativne strukture (evidencije, zahtjevi za nadoknadu sredstava, upute ugovornih tijela, skeniranje u pristupačnim formatima.

Uz navedeno prisutni su imali priliku sudjelovati na radionicama na temu odnosi s javnošću i medijska pismenost.

Predstavnici Udruge slijepih Karlovačke županije redovito pohađaju edukativne radionice kako bi se stekla nova iskustva i znanje, a sve s ciljem poboljšanja rada Udruge što posljedično dovodi do kvalitetnijih projektnih aktivnosti kako bi se još više poboljšala kvaliteta života slijepih osoba, članova Udruge slijepih Karlovačke županije.


Dijana Bosanac