A A A A A

NOVOSTI

PONOVO U ŠKOLSKIM KLUPAMA

04.03.2022

Prvašići 1.A i 1.B razreda ugostili su djelatnike Udruge slijepih Karlovačke županije u svoje školske klupe. Nakon što  smo im u kratko ispričali djelovanje Udruge, te kako se odnositi prema slijepim i slabovidnim osobama, prvašići su pokazali veliki interes za tu temu te su postavili pregršt zanimljivih pitanja, na koja smo s veseljem odgovarali. Potom smo im prezentirali razna tiflotehnička pomagala i društvene taktilne igre. Veliku pažnju privukao im je prepoznavač boja, te dugi bijeli štap. S obzirom na veliki interes za bijeli štap, organizirali smo im interaktivnu igru u kojoj su se, uz prepreke, morali kretati bijelim štapom s povezom na očima. Igra se pokazala kao pun pogodak.

 Također su imali mogućnost zaigrati čovječe ne ljuti se, domino i taktilne karte. Za kraj susreta  pripremili smo im imena na brajici što je bio odličan uvod u priču što znače točkice na papiru. Pripremili smo im taktilni atlas i slikovnice te im objasnili kako slijepe osobe čitaju.

1.B razred  pripremio je za nas iznenađenje. Zajedno sa učiteljicom pripremili su nam taktilnu slikovnicu izrađenu od vate, spužve, drvenih štapića, žice i aluminijske folije. Izuzetno smo se razveselili njihovoj kreativnosti i domišljatosti.

Zahvalni smo što su nas oba razreda lijepo prihvatila, te se nadamo da će se situacija s pandemijom ''smiriti'' i dopustiti nam daljnje predstavljanje rada naše udruge u školama.