A A A A A

NOVOSTI

1. KOLO 1. HRVATSKE KUGLAČKE LIGE ZA SLIJEPE I SLABOVIDNE OSOBE

23.09.2019

Sa veseljem vas obavještavamo da je iz radionice Športskog društva slijepih 4 rijeke Karlovac proizašla perspektivna mlada sportašica, ali i da je 21. rujna postignut još jedan poprilično prihvatljiv uspjeh za naše razbojnike.

Naime, već spomenutog datuma održano je prvo kolo 1. Hrvatske kuglačke lige za slijepe i slabovidne, a domaćin kola bila je Rijeka u Sportsko rekreativnom centru 3. maj. Od ove godine je novitet da će umjesto 6 kola biti održano njih 7, a novi domaćin će biti ŠUS Zlatna dolina iz Požege. Pa tako redom imamo Rijeku koju smo odradili, Koprivnicu, Osijek, Slavonski Brod, Zagreb, Požegu, Varaždin, a najbolji kuglači i kuglačice koji prežive ligu odmjeriti će snage u Zaprešiću gdje će biti održano sljedeće prvenstvo Hrvatske.

Za razliku od protekle dvije godine, šestostazna kuglana u 3. maju je ove godine bila ipak malo više temperaturno prihvatljiva, no svjedno su vladali toplinski uvjeti. Ali je van objekta zato bilo pravo jesensko sunčano ozračje tako da smo se mogli podružiti i vani sa našim prijateljima iz ostatka lijepe naše.

Standardna ekipa u sastavu Denis Velimirović B1 (bez ostatka vida), Slavko Kralj B2 (sa ostatkom vida) i Slobodan „Crni“ Poznan B3 (sa ostatkom vida) ušla je u novu sezonu donijevši Društvu relativno dobrih 6 bodova, a uz ekipicu također su nastupili i Nedeljko Popović B2 (sa ostatkom vida) te po prvi put na službenom natjecanju Danijela Pavlić u B1 kategoriji bez ostatka vida.

Uz već spomenuto četvrto mjesto ekipno, ostvareni su i poprilično dobri pojedinačni rezultati, a za to su zaslužni i naši asistenti Slobodan „Crni“ Poznan i Josipa Stanešić koja se ujedno pobrinula da sretno i sigurno stignemo na odredište i sa istog.

Pojedinačni rezultati:

Velimirović 2. mjesto (533), Kralj 3. mjesto (670), Poznan 7. mjesto (630), Popović 8. mjesto (568) i s odličnim rezultatom se predstavila Danijela Pavlić 3. mjesto (449).

Ekipni poredak:

1. SKS Zagreb (1907)

2. ŠUS Podravina, Koprivnica (1899)

3. ŠUS Svjetlost, Osijek  (1841)

4. ŠDS „4 rijeke“ Karlovac (1833)

5. SKS Rijeka (1822)

6. SDS Karlovac (1741)

7. ŠUS Zlatna Dolina Požega (1207)

8. ŠRUS Slavonski Brod (964)

9. ŠUS Varaždin (930)

Denis Velimirović