A A A A A

NOVOSTI

DVIJE MEDALJE ZA KARLOVAC S DRŽAVNOG NATJECANJA U ELEKTRONSKOM PIKADU

23.09.2019

U ERKS-a  Premantura od 5-8. rujna 2019. godine održano je 17. pojedinačno prvenstvo Hrvatske u pikadu za slijepe i slabovidne osobe. Na natjecanju je ukupno sudjelovalo 81 natjecatelj/ica. I to, u kategoriji muškaraca bez ostatka vida (B1) 31 natjecatelj, s ostatkom vida (B2/B3) 22 natjecatelja, te u kategoriji žena bez ostatka vida (B1) 8 natjecateljica, a s ostatkom vida (B2/B3) 20 natjecateljica.

Na natjecanju su sudjelovala i četvorica natjecatelja iz Športskog društva slijepih „4 rijeke“ Karlovac, i to Denis Velimirović u B1 kategoriji, te Slavko Kralja, Slobodan Poznan i Nedeljko Popović u B2/B3 kategoriji.

Poznan i Popović nisu se plasirali u grupni dio natjecanja, dok su Velimirović i Kralj zahvaljujući izvrsnim rezultatima ligaškog natjecanja protekle sezone bili nosioci grupa u svojim kategorijama.

Nakon uspješnog prolaska kroz grupni dio natjecanja, Velimirović i Kralj su se plasirali u polufinalni dio natjecanja i ostvarili izvrsne rezultate i donijeli dvije nove medalje s najvažnijeg pikado natjecanja za slijepe i slabovidne osobe. Nakon prošlogodišnjeg uspjeha gdje je Velimirović osvojio prvo mjesto u B1, te Kralj treće u B2/B3, Velimirović je ove godine osvojio brončanu medalju u kategoriji bez ostatka vida, a Kralj srebrnu u kategoriji s ostatkom vida.

Uspješan je ovo niz sportaša ŠDS-a „4 rijeke“ Karlovac u kojem su u posljednjih 5 godina ovog prestižnog natjecanja u Karlovac ukupno donijeli 7 medalja.

 

Izvor: Karlovački tjednik