A A A A A

NOVOSTI

ZVJEZDANI PIKADO U UDRUZI SLIJEPIH

09.07.2019

U sklopu manifestacije Zvjezdano ljeto, te povodom proslave 440. rođendana grada Karlovca Udruga slijepih Karlovačke županije u suradnji sa Športskim društvom 4 rijeke, organizirala je 6. srpnja tradicionalni prijateljski turnir u elektronskom pikadu.

Uz dvije ekipe, koje ćemo za potrebe ovog članka nazvati Udruga slijepih četiriju rijeka, natjecanju su također prisustvovale i ekipe iz Pule, Šibenika, Zagreba te Čakovca. Kako je u zadnji trenutak bilo nepredviđenog, ali u potpunosti opravdanog otkazivanja, bilo je potrebno ponešto pregovaranja kako bi se kompletirala druga ekipa, a posudba je došla iz „Zvuk“ -a.

Redom natjecatelji obaju ekipa Udruge slijepih četiriju rijeka: Denis Velimirović, Milan Đurić, Slavko Kralj, Boris Matešić, Dorotea Feketić, Enver Jusić, Božidar Vergaš i Slobodan „Crni“ Poznan.

Pravila HSS-a nalažu; dvije dobivene partije po meču i još neke pojedinosti, a da bi se ta ista pravila i sprovela bila je odgovorna glavna sutkinja Ivana Canjar te pomoćni suci Slavko Kralj i Slobodan Poznan.

Iako su vladali subtropski uvjeti, bilo je odličnih mečeva pa su se tako u završnicu plasirali Pula, Zvuk, Čakovec i naša prva ekipa.

Zlato su na kraju osvojili Čakovčani, dok je treće mjesto završilo kod naših razbojnika.

 

Poredak:

1. Športska udruga slijepih Zrinski, Čakovec

2. Udruga slijepih Istarske županije

3. Udruga slijepih karlovačkih četiriju rijeka

4. Pikado klub slijepih Zvuk, Zagreb

5. Udruga slijepih Šibenik

6. Udruga slijepih karlovačkih četiriju rijeka

Vjerujemo da je proteklo  sve kako treba i drago nam je što smo se imali priliku podružiti sa našim dugogodišnjim prijateljima.

Zahvaljujemo se Gradu Karlovcu na doniranim sredstvima koja su nam uvelike olakšala organizaciju i provođenje našeg turnira.

 

Sportski pozdrav

 

Denis Velimirović