A A A A A

NOVOSTI

EUROPSKA KUGLAČKA AVANTURA

18.06.2019

Dragi naši pratitelji, sa malo povećim zakašnjenjem stiže izvještaj kuglačke avanture kojoj prisustvovah sa svojim kolegom, pratnjom i asistentom Slobodanom „Crnim“ Poznanom.

Nakon svega i svačega tijekom sezone u 1. Hrvatskoj kuglačkoj ligi za slijepe i slabovidne, dogodilo se prvenstvo Hrvatske u Zagrebu u kojemu sam napokon bio normalan i osvojio 2. mjesto. Zahvaljujući postignutim uspjehom dobio sam poziv za kuglačku reprezentaciju Lijepe naše.

Prvi krug kuglačkih priprema odvijao se u lijepom i mirnom goranskom mjestašcu Ravna gora. Više napunivši, nego ispraznivši baterije, ta tri dana čekali smo pripremnu utakmicu protiv reprezentacije Slovenije koja se odigrala na zagrebačkoj kuglani Grmoščica.

Drugi krug priprema odvio se također na kuglani Grmoščica samo nekoliko dana prije glavnog spektakla.

I tako je došlo vrijeme za 19. IBSA Europsko prvenstvo za slijepe i slabovidne koje se odigralo od 30. svibnja do 2. lipnja u Zagrebu na kojemu je sudjelovalo devet zemalja te ukupno 84 natjecateljice i natjecatelja.

Konačni rezultati su bili i više nego odlični. Naše kockice su osvojile ukupno 13 odličja; 7 zlatnih te po tri srebra i bronce. S druge strane moj rezultat je ipak bio znatno skromniji, no opet je bio napredak u odnosu na lani. U konačnom poretku sam na kraju osvojio deseto mjesto.

Bila je to lijepa kuglačka priča koja je trajala nešto više od mjesec dana. Ekipa koja je sudjelovala u cijeloj priči bila je fantastična i ostati će puno lijepih uspomena.

 

Denis Velimirović