A A A A A

NOVOSTI

SREBRO I BRONCA OSVOJENE ZA „4 RIJEKE“

14.05.2019

Članovi Športskog društva „4 rijeke“ Karlovac ostvarili su još jedan u nizu velikih uspjeha.

Naime, 27. i 28. travnja u Zagrebu je održano 27. Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe na kojemu je sudjelovalo ukupno 33 kuglača i kuglačica, a ostvarivši dobre rezultate kroz kuglačku sezonu 2018/19 pravo nastupa imala su i trojica predstavnika Društva „4 rijeke“: Slavko Kralj B2 (sa ostatkom vida), Slobodan „Crni“ Poznan B3 (sa ostatkom vida) i Denis Velimirović B1 (bez ostatka vida).

Tijekom dva dana zagrebačka kuglana Gremoščica pružila je pregršt uzbuđenja, pogotovo u završnici, a pao je i nacionalni rekord u ženskoj B3 kategoriji koji je oborila naša izbornica Ruža Markešić srušivši drugog dana fantastičnih 784 čunja.

Naši kuglački rezultati su ipak nešto skromniji, no unatoč žestokoj konkurenciji u svojim kategorijama ostvareni su sljedeći uspjesi..

Nakon prvog dana Kralj je zauzeo treće mjesto srušivši vrlo dobrih 658 čunjeva, Velimirović je dan završio na petom mjestu sa rezultatom od 555, dok je Poznan bio osmi sa rezultatom od 643.

Drugi dan se nije znalo do zadnjeg čunja tko će na kojemu mjestu završiti. Ostvareni su svakojaki rezultati, od dobrih, do odličnih, ali bilo je i slabijih rezultata od prethodnog dana, što je finale učinilo izuzetno stresnim i zanimljivim.

Poznan, koji je ujedno bio i asistent tj. dodavač Kralju i Velimiroviću, točnije meni, prvenstvo je završio na 8. mjestu srušivši ukupno 1265 čunjeva. Kralj je prvi dan oborio 658 drva, što mu je donijelo treće mjesto te nadu za drugi dan, dok je Velimirović srušio prvog dana 555 čunjeva i završio dan na petom mjestu, zaostavši samo 6 čunjeva za trećim.

Kao što sam već naveo, drugi dan je bio izuzetno zanimljiv. Kralj je ponovio gotovo identičan rezultat, točnije 656 i sa ukupno 1314 čunjeva prvenstvo završio sa osvojenom broncom.

Velimirović je imao 547 te zahvaljujući finalistima koji su napravili svakojake rezultate se popeo na drugu stepenicu osvojivši srebro.

Bio je to naporan i stresan vikend.. putovanja do Zagreba i nazad kroz dva dana, ali se u konačnici svakako isplatilo jer smo donijeli dvije vrijedne medalje sa državnog prvenstva u naš Karlovac.

 

Denis Velimirović