A A A A A

NOVOSTI

SPORTSKI SUSRET U POREČU

11.12.2018

Poreč je 4. prosinca bio domaćin međunarodne prijateljske pikado utakmice između reprezentacije Hrvatske i Nacionalnog saveza slijepih i slabovidnih Srbije.

Organizatori susreta bili su Hrvatski športski savez slijepih, Planinarsko rekreativni klub slijepih Istarske županije te Udruga slijepih Istarske županije, a utakmica se odigrala u podružnici Istarske udruge u već navedenom Poreču.

Uz Radenka Družetića iz Pule te Nenada Markovića iz Rijeke, Hrvatska pikado repka imala je i dvojicu predstavnika koji djeluju u Športskom društvu slijepih 4 rijeke Karlovac, a riječ je o Slavku Kralju i Denisu Velimiroviću.

Utakmica se igrala po važećim pravilima HŠSS-a tj. 12 mečeva na dvije dobivene partije, a nakon glavnog dijela odigrale su se i utakmice po malo drugačijim pravilima protiv mješovite ekipe koju su sačinjavali šefovi Saveza, Udruge te Nacionalnog saveza Srbije.

 Popis igrača:

Hrvatska reprezentacija: Radenko Družetić, Denis Velimirović, Nenad Marković i Slavko Kralj

Nacionalni sportski savez Srbije: Branislav Jačović, Vehbija Likić, Nemanja Radaković i Svetislav Radulov

Mješovita ekipa: Zlatko Kuftić, Duško Petrović, Dobri Tasković i Petar Vranković

Glavna tekma je bila i više nego zanimljiva. Pregršt dobrih mečeva, napetih, ali i nekih čudnih koje su sve prisutne nasmijali, ali iskustvo je iskustvo te je na kraju rezultatom 7:5 pobijeda otišla u ruke Hrvatske repke... koja je također u igri protiv šefova pobijedila rezultatom 8:0

Nakon službeno-natjecateljskog dijela prisutnima su podijeljene medalje kao i pehari, a također su podijeljeni prigodni poklon paketi donatora Plave lagune.

Predsjednik Hrvatskog športskog saveza slijepih Duško Petrović iskoristio je prigodu te je uručio zahvalnicu Zlatku Kuftiću zbog promicanja pikada kao sporta.

Proveli smo super dan u Poreču. Vrijeme je bilo odlično, kao i ekipa... a kad se ti elementi poklope zajamčeni su i dobri mečevi.

 

Denis Velimirović