A A A A A

NOVOSTI

OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA OSOBA S INVALIDITETOM

11.12.2018

Vikend je uvijek dobrodošla situacija u tjednu, a nema boljeg uvoda u vikend od petka na kojem se igra pikado u dobrom društvu.

30. studenog, a uoči Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, smo tako u goste pozvali predstavnike gradskih tvrtki, Inkasator d.o.o. i Toplana d.o.o., te Grada Karlovca i Karlovačke županije, koje podržavaju rad udruge te uz naše članove i djelatnice složili neformalno druženje uz elektronski pikado.

 No, kako je riječ ipak o turniru, priredili smo i prigodne medalje da bi unijeli malo više natjecateljskog duha u priču.

 Igrale su se tzv. Igre parova, a cilj je bio osvojiti što više bodova pa je tako na kraju pobijedila ekipa Razbojnika u sastavu Milan Đurić i Slavko Kralj, koji se usput rečeno, pobijedivši goste i nisu ponijeli kao pravi domaćini.

 Poredak:

1. Razbojnici, ŠDS „4 rijeke“ Karlovac

2. Fini tehničari, Inkasator d.o.o.

3. 2A, mješoviti par Inkasator d.o.o./Udruga slijepih Karlovačke županije

 Dokaz je ovo kako je ovakav oblik druženja okupljenih više nego pozitivan za sve uključene strane, a donatorima i suradnicima se pruža prilika pokušati pobijediti slijepe i slabovidne pikadiste... što i nije tako jednostavno kao što se na prvi pogled čini...  ali i saznati malo o našoj svakodnevici.

 Planovi već postoje za slijedeće natjecanje sa još većim brojem sudionika.

 

Denis Velimirović