A A A A A

NOVOSTI

„SALSA INDEPEN – DANCE“

08.11.2018

Udruga slijepih Karlovačke županije kao jedna od partnerskih organizacija, uključila se u projekt Salsa Indepen-dance, Udruge za ples i rekreaciju Riverdance Karlovac. Ova udruga je u suradnji s udrugama osoba s invaliditetom osmislila i prijavila na natječaj tvrtke Heineken "Zajedno za bolji Karlovac i Karlovačku županiju" projekt Salsa Indepen-dance, ples za osobe s invaliditetom. Projekt vrijedan 45.000 kuna će financirati Heineken Hrvatska d.o.o., a provoditi će se od studenog 2018. do lipnja 2019. godine.

Cilj projekta jest uključiti osobe s invaliditetom u plesnu zajednicu, omogućiti im usvajanje plesnih vještina, ali i druženje, socijalizaciju i kroz to poboljšati kvalitetu njihovog života, poboljšati zdravstveno stanje, mentalno i fizičko te pružiti do sada nepostojeći sadržaj unutar plesnih škola usmjeren prema osobama s invaliditetom.

Projekt su, 06.11.2018. godine, u prostorijama Saveza udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije, predstavili predstavnici Udruge Riverdance Karlovac Nikolina Pahanić Lugar i Saša Lugar, instruktor plesa Hrvoje Kraševac te predsjednica Saveza udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije Blaženka Presečan.  Projekt se sastoji od tri glavne aktivnosti. Razvoja modela prijenosa plesnog znanja na osobe s invaliditetom, slijepe i slabovidne osobe, gluhe i gluhonijeme osobe, jednom tjedno 2 sata u prostorijama Saveza udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije pod vodstvom Hrvoja Kraševca, a uključene su 4 osobe s invaliditetom iz Karlovca. Uključivanje drugih plesnih škola i prijenos znanja na instruktore. Edukacija 30 taxy plesača. Pokretanje web portala namijenjenog instruktorima i plesnoj zajednici sa informacijama o plesnim partijima koji su „pristupačni“-na kojima sudjeluju taxy plesači za osobe s invaliditetom. Po završetku projekta  u planu je i plesna produkcija.

Naša Udruga iznimno je ponosna na sudjelovanje naše članice i podpredsjednice Danijele Pavlić u projektnim aktivnostima, gdje će se hrabro okušati u plesnim koracima i pomoći u stvaranju temelja za daljnje plesne edukacije osoba s invaliditetom na području Karlovačke županije a nadamo se i šire.