A A A A A

NOVOSTI

„KAKO ODAGNATI CRNE MISLI“

02.11.2018

U sklopu projekta „Aktivni u društvu“ financiranog kroz jednokratnu financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade, Udruga slijepih Karlovačke županije organizirala je 30. listopada još jednu u nizu edukativnu radionicu.

Gost predavač bio je mr.sc. Ivan Delić, dipl. defektolog - soc. pedagog, ravnatelj Obiteljskog centra koji djeluje pri Centru za socijalnu skrb, s kojim Udruga uspješno surađuje već niz godina u vidu kako edukativnoga programa, tako i psihosocijalne podrške za svoje članove.  Tema edukativne radionice bila je „Kako odagnati crne misli“, odnosno kako u vrijeme ubrzanog tempa života i međuljudske otuđenosti, koja je ujedno i pojačana kod osoba s invaliditetom, izbjeći neželjene oblike ponašanja i sve ono što nas potiče ka suicidnom razmišljanju, koje je kako ističe, naš gost predavač, učestalije nego što se misli. Jedan od uspješnih načina kontrole „crnih misli“, kako su pokazala istraživanja, je pridržavati se „navika sretnih ljudi“, koje sačinjavaju svjesnost da svaka medalja ima dvije strane te da je svatko od nas jedinstvena jedinka vrijedna poštovanja, ali prije svega samopoštovanja.  

Sukladno dosadašnjoj praksi radionica je završila razmjenom iskustava među okupljenim članovima, te savjetovanjem s predavačem, gosp. Delićem.