A A A A A

NOVOSTI

DANI OTVORENIH VRATA UDRUGA

25.05.2018

Udruga slijepih Karlovačke županije i ove je godine otvorila svoja vrata u sklopu održavanja manifestacije Dani otvorenih vrata udruga, u organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, koja se održava od 24. do 26. svibnja na području cijele Hrvatske.

Manifestacija je osmišljena na način da se građanima omogući sudjelovanje u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama te da se upoznaju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama.

Ove godine, Udrugu su posjetili mališani predškolske vrtićke skupine iz Dječjeg vrtića „Dubovac“. Maleni, ali opet već veliki, sa zanimanjem su pratili izlaganje naših članova i djelatnika. Od samog početka i osnova kako prepoznati slijepu osobu na ulici, do društvenih igara i raznovrsnih tradicionalnih, pa sve do naprednih pomagala baziranih na govoru, sve je to prezentirano znatiželjnim glavicama. Još jednom su naši najmlađi pokazali kao su neiscrpni izvor pitanja ali su ujedno i najzahvalnija publika koja sa zanimanjem prati sve izgovoreno. Nesumnjivo će i ova posjeta malenima ostati u sjećanju, a svijet slijepih osoba ipak im je malo bliži, te da svjesni toga da su svuda oko nas različiti ljudi ali opet tako isti.