A A A A A

NOVOSTI

TRADICIONALNO DRUŽENJE ČLANICA TRIJU UDRUGA SLIJEPIH

22.05.2018

Članice Udruga slijepih Primorsko- goranske, Istarske i Karlovačke županije već trinaest godina s posebnom pažnjom njeguju tradiciju okupljanja i druženja. Ništa drugačije nije bilo niti ove godine, kada je 19.05., Udruga slijepih Primorsko-goranske županije pripremila niz događanja u svom gradu da što ugodnije ugosti svoje drage gošće iz prijateljskih Udruga.

Članice naše Udruge u pratnji djelatnica s neskrivenim su zadovoljstvom krenule na put prema Rijeci. Domaćini su i ove godine pripremili niz zanimljivih aktivnosti. Nakon uvodnih, pozdravnih riječi, razmjene poklona, te ukusnih zalogaja i šalica kave za dobrodošlicu, okupljene članice uputile su se u obližnju Crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije, poznatu i po „riječkom kosom tornju“, odnosno svom zvoniku, koji, kako smo saznali svoj izgled zahvaljuje podzemnim vodama potoka Lešnjak, te potresu koji je pogodio Rijeku davne 1750. godine. Nakon nekoliko riječi o povijesti Crkve te molitve, članice su uputile samo nekoliko desetaka metara dalje u sjedište katoličkih skauta Riječke nadbiskupije, koji su svojim dugogodišnjim radom pomogli brojnim generacijama djece i mladih, kako iz Hrvatske tako i susjednih zemalja. Kratku prezentaciju rada Skauta, okupljenim članica predstavio je predsjednik Zdruga katoličkih skauta Hrvatske, ujedno i njegov idejni začetnik vjeroučitelj Marin Miletić. Nakon zajedničke pjesme s mladim skautima, uslijedio je put do mjesta Dražice u blizini Rijeke, gdje su članice posjetile Muzej grobničkih Mlikarica, te obližnji mlin koji još uvijek vrijedno proizvodi brašno.

Nakon turističke rute, druženje je završeno uz ukusne zalogaje, ples i pjesmu, a naše članice pune dojmova i sjećanja na još jedno lijepo druženje uputile su se svojim kućama, razmišljajući već o novom susretu dogodine kojem je domaćin naša Udruga.