A A A A A

NOVOSTI

JAČANJE SUSTAVA VOLONTIRANJA - Q25

06.10.2017

Naša udruga uključila se kao suradnik u projekt:
Q25 - Jačanje sustava volontiranja u ruralnim zajednicama središnje Hrvatske, čiji je nositelj LAG Vallis Colapis, a partneri Agencija lokalne demokracije Sisak (ALD), Udruga Carpe Diem, Gradsko društvo CK Duga Resa i Dom za starije i nemoćne Sveti Antun. 
Projekt je financiran od strane ESF-a kroz mjeru "Podrška organizatorima volontiranja za unapređenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa". 
Svrha projekta je unaprijediti sustav volonterstva kroz dva specifična cilja:
1. Poboljšati usluge u zdravstvu i socijalnoj skrbi kroz izgradnju kapaciteta OCD-a i ustanova u Karlovačkoj, Zagrebačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji za učinkoviti menadžment volontera i
2. povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa u području zdravstva i socijalne skrbi kroz razvoj volonterske podrške u ove tri županije.
Projekt će imati iskorak i prema široj zajednici s ciljem širenja baze volontera svih uključenih organizacija, jer je predviđena interaktivna komunikacija s građanima koji su potencijalni volonteri, s osobitim naglaskom na mlade osobe ( i one koje se tako osjećaju  :)