A A A A A

NOVOSTI

IZLET U MUZEJ KRAPINSKOG NEANDERTALCA

25.09.2017

Jedna lijepa, ali i istinita poslovica kaže „Nakon kiše dolazi sunce“. Obzirom kako je protekli period bio „ponešto“ kišovit, Udruga slijepih Karlovačke županije nije htjela riskirati i odlučila je iskoristiti tu poslovicu koja nam je u četvrtak, 21. rujna donijela lijepo i sunčano vrijeme. 
Dan je bio kao stvoren za putovanje kroz vrijeme. Vremeplov koji smo koristili bijaše Muzej krapinskog neandertalca, a dotični se nalazi u malom i zelenom zagorskom gradiću Krapini. 
Malu školicu povijesti započeli smo s kratkim filmom koji prikazuje nekadašnji život Krapinskog pračovjeka, te uspjehe, kao i brige koje su ga okruživale. Nekako mi se čini da, iako je i tadašnji život bio opasan, nije ni blizu stresan kao naša današnjica. Nakon filma nastavili smo sa obilaskom, te imali priliku vidjeti, saznati i dodirnuti brojne zanimljivosti, kao i ponovno sresti naše pretke. 
Istini na volju, bili su malo šutljivi i mirni, ali ponekad ipak ne možemo birati svoje "rođake". 
Iako zbog nedostatka osjetila vida nismo mogli u potpunosti uživati u obilasku te na svemu što muzej pruža, gospođa vodič je sa svojim super izlaganjem u dobroj mjeri uspjela vizualno približiti sve eksponate. Sat vremena obilaska brzo je proteklo, a nakon škole iz povijesti zaputili smo se u restoran Stara škola koji se, kao što samo ime govori, nalazi u staroj školi u Mirnovcu.
Kako smo se dobro i uzorno vladali, naša učiteljica / predsjednica Antonija Hasan nije imala potrebu nikog poslati da stoji u kutu. :) 
Klopa i usluga u restoranu je bila odlična. Sa osmijesima na licu i uspomenama na super proveden dan u Krapini i okolici vratili smo se u popodnevnim satima u naš Karlovac. 
Posebne zahvale našem vozaču Stjepanu Škrtiću, te Ruđeru Mihoviliću iz agencije Nobis, koji nam je bio voditelj puta. Dečki su obavili svoj posao sa čistom peticom.
(Denis Velimirović)