A A A A A

NOVOSTI

Dragi naši čitatelji i pratitelji…

12.07.2017

Dragi naši čitatei, kao i pratitelji…
Duga, teška, zanimljiva, vesela, a gdjekada i stresna  pikado sezona  je napokon završila. Okončali smo je  sa stilom, osvojivši zlato na našem prijateljskom turniru povodom Dana grada  Karlovca. Doduše, to zlato smo zaradili teškom, mukom, igrajući u suptropskim uvjetima, no mi smo ipak razbojnici. 
Bijaše ponešto uspješna sezona, potrošilo se živaca, špica za strelice (pogotovo ja), goriva, no rezultati su se samo nizali. 
PH za slijepe  i slabovidne bijaše održano početkom rujna prošle godine, a od naših razbojnika sudjelovaše Denis Velimirović B1 (bez ostatka vida), Milan Đurić B1 (bez ostatka vida), Slavko Kralj B2 (sa ostatkom vida) i Nedeljko Popović B2 (sa ostatkom vida). 
Denis i Nedeljko se  nisu plasirali u grupnu fazu natjecanja zahvaljujući ispadanju u kvalifikacijama, dok je Slavko na kraju osvojio 3. mjesto, a Milan 6. mjesto. 
Sudbina je htjela da ligu započnemo protiv favorita Rijeke. Premda je bilo optimizma uoči tog susreta, dogodilo se ipak da smo sezonu otvorili porazom. No, meta je okrugla, a mi nismo gubili nadu. 
Dani, tjedni, pikado mečevi su prolazili, a mi smo redali uspjehe.... 
Za vrijeme trajanja lige nastupali smo i na 7 prijateljskih turnira, te smo osvojili 5 zlata i 2 srebra. Ligu smo završili sa  jednim porazom, jednim nerješenim i 4 pobijede. 
Bilo je i anegdota, a jeedna od boljih je kad smo sasvim slučajno otišli u Zagreb na igranje 4. Kola na krivi datum. Došavši tamo, prevladavši početni šok i nevjericu zbog učinjene greške, dobro se nasmijali, popiili kavu i  vratili se u Karlovac. 
Dan danas još uvijek kažem, sreća u nesreći da nismo sasvim slučajno opalili za Slavonski Brod. On je ipak nešto  dalje od naše metropole. 
Ukupni poredak sezone 2016/2017: 

1. SKS Rijeka (18) 
2. ŠDS „4 rijeke“ (16) 
3. PKS Galija, Zagreb (13) 
4. ŠRUS Slavonski brod (11) 
5. SUS Učka, Pula (10) 
6. SUS Zrinski, Čakovec (9) 
7. PKS Zvuk, Zagreb (4) 
8. SDS Karlovac (0) 
Pojedinačno u ligi od naših članova Milan je završio na 5. mjestu, a Denis na 9 mjestu u kategoriji B1, Slavko na 4., a Vladimir Srpak na 5. mjestu. 
ŠDS-ovci iz 4 rijeke su zadovoljni s učinjenim, uvijek može biti  bolje, no, ljeto je nastupilo, djelomično je toplo, stoga treba odmoriti strelice i uživati u ljetu. 
Razbojnici iz 4 rijeke, kao  i Udruga slijepih Karlovačke županije vas srdačno pozdravljaju i žele vam ugodno i malo hladnije ljeto......