A A A A A

NOVOSTI

DANI OTVORENIH VRATA: UČENICI OŠ GRABRIK U POSJETU UDRUZI SLIJEPIH

25.05.2017

U sklopu Dana otvorenih vrata naše Udruge danas su nas posjetili učenici 3. b razreda OŠ Grabrik sa svojom učiteljicom Gordanom Bešenić. 
Školarci su sa velikim zanimanjem popratili uvodno predstavljanje o djelatnostima naše Udruge, o čemu im je govorila predsjednica Antonija Hasan. Kako se ponašati prema slijepim i slabovidnim osobama, kako im pristupiti i pomoći (ukoliko im je pomoć potrebna) i mnoge druge zanimljive stvari o životu slijepih naučili su danas u našoj Udruzi osnovnoškolci iz Grabrika. 
Pokazali smo im razna govorna pomagala kojima se slijepe osobe služe u svakodnevnom životu kao što je toplomjer, tlakomjer, vaga, metar i sl. 
Dopredsjednik Udruge Denis Velimirović učenicima je pokazao kako se piše Brailleovo pismo, te kako se može služiti prijenosnim računalom i pametnim mobitelom s govornom jedinicom...
Ipak,daleko najveće zanimanje kod djece su izazvale posebno označene igre za slijepe: šah, Čovječe ne ljuti se, domino, Rubikova kocka...pa su sami pokušali igrati zatvorenih očiju :)
Brojni pehari koje su naši članovi osvojili u kuglanju i pikadu za slijepe i slabovidne također su zainteresirali učenike, a pikado su i sami zaigrali :) 
Ugodno druženje završili smo uz konzumaciju grickalica i sokova uz nadu da će učenicima posjet našoj Udruzi ostati u lijepom sjećanju te da će stečena iskustva i dojmove moći primijeniti i u svakodnevnom životu. Za uspomenu su djeca u školu ponijela svoja imena napisana na brajici i primjerak našeg časopisa Život slijepih, koji će staviti na pano u razredu.