A A A A A

NOVOSTI

ODRŽANI ZADNJI PREVENTIVNI ZDRAVSTVENI PREGLEDI

24.05.2017

 U Udruzi slijepih Karlovačke županije održani su danas zadnji preventivni zdravstveni pregledi u sklopu trogodišnjeg programa „Želim dom ,a ne Dom – prevencija institucionalizacije osoba treće životne dobi“, čiju je provedbu od 2014.-2017. financiralo Ministarstvo socijalne politike i mladih. U suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Karlovačke županije u protekle tri godine članovi naše Udruge imali su priliku obaviti ukupno šest preventivnih zdravstvenih pregleda. Dva puta godišnje djelatnice Zavoda za javno zdravstvo KŽ našim su članovima, koji su pretežno treće životne dobi, kontrolirale šećer i masnoću u krvi, te mjerile tjelesnu težinu i tlak. Cilj pregleda bio je držati pod kontrolom zdravstveno stanje članova i preventivno djelovati ukoliko su neki od nalaza ukazivali na nepravilnosti. 
Dr. Biserka Hranilović na svakom je pregledu na osnovu nalaza dala našim članovima korisne savjete o prehrani i zdravom načinu života, a tome su puno pomogla i tematska predavanja o zaštiti zdravlja i prevenciji raznih bolesti. 
Na kraju trogodišnjeg razdoblja, na današnjem zadnjem pregledu sumirali su se nalazi  pa je dr. Biserka Hranilović svakom korisniku programa „Želim dom, a ne Dom“ udijelila savjet vezano uz njegovo zdravstveno stanje. Dr. Hranilović izrazila je zadovoljstvo trogodišnjom suradnjom Zavoda za javno zdravstvo KŽ sa našom Udrugom. Isto mišljenje dijele i naši članovi koji su vrlo zadovoljni preventivnim pregledima. Nadamo se da će se isti održavati i tijekom iduće tri godine u sklopu novog trogodišnjeg programa  od 2017.-2020. godine financiranog od strane Ministarstva DOMSP, čiji se nastavak očekuje ove godine.