A A A A A

NOVOSTI

NEDELJKO POPOVIĆ PRVI U ARG-u ZA SLIJEPE!

22.05.2017

Član Udruge slijepih Karlovačke županije i Športskog društva slijepih "4 rijeke" Karlovac Nedeljko Popović osvojio je u subotu 20. svibnja 1. mjesto na 20. otvorenom prvenstvu Zagreba u amaterskoj radiogoniometriji za slijepe održanoj na ŠRC-u Jarun. 
Amaterska radiogoniometrija (ARG ili ARDF - Amateur radio direction finding) je sportsko-tehnička disciplina u kojoj natjecatelji primjenjuju znanja iz orijentacije u prirodi i radiokomunikacija. Natjecanja se odvijaju u prirodi, najčešće na pošumljenim terenima. U prirodi se nalazi do pet sakrivenih odašiljača koje natjecatelji pomoću prijemnika pronalaze. Odašiljači rade na kratkovalnim i ultrakratkovalnim frekvencijama, što znači da se za svako područje primjenjuje drukčija taktika pronalaženja.
U konkurenciji od 21 natjecatelja iz Koprivnice, Zagreba, Karlovca, Rijeke, Petrinje i Siska naš član Nedeljko Popović osvojio je 1. mjesto u kategoriji seniora s vremenom od 1 minute i 7 sekundi. Drugoplasiranog Davora Bunića iz Siska pobijedio je za samo 8 sekundi, dok je treći Miroslav Brakus iz Otočca, kojem je trebalo 2 minute i 23 sekunde. Natjecanje se odvijalo u kategorijama: mladi, seniori, žene i veterani. 
U generalnom plasmanu Nedeljko Popović također je osvojio 1. mjesto ispred Davora Bunića, dok je treći Marijan Černeli iz Koprivnice (veteran).
Održana je 2. štafeta u ARG-u...ekipe su bile sastavljene od četiri člana. Pobijedila je ekipa iz Koprivnice, drugo mjesto je osvojila ekipa iz Siska, a treće ekipa iz Rijeke u kojoj je sudjelovao i Nedeljko Popović.
Čestitke Nedjeljku na osvojenoj medalji i peharu!