A A A A A

NOVOSTI

ANTONIJA HASAN NOVA PREDSJEDNICA UDRUGE SLIJEPIH

11.04.2017

Antonija Hasan nova je predsjednica, dok je Denis Velimirović novi potpredsjednik Udruge slijepih Karlovačke županije, odlučeno je tako na redovnoj sjednici Skupštine naše Udruge, koja je danas održana u prostorijama na Strossmayerovom trgu. 
Antonija Hasan je odlukom Skupštine zamijenila Vlatka Golca, dugogodišnjeg predsjednika ove Udruge, koji je proglašen počasnim članom. Osim toga, Antonija Hasan već obnaša odgovornu dužnost delegata USKŽ u Hrvatskom savezu slijepih.
Tom prilikom tajnica Udruge Valentina Musija podnijela je izvještaj o radu od zadnje sjednice, koja je održana 29.12. 2016. godine pa do danas. Osim svakodnevne socijalne skrbi o članstvu, Udruga privodi kraju trogodišnji program „Želim dom, a ne Dom – prevencija institucionalizacije slijepih osoba treće dobi“, za koji se očekuje da će se nastaviti iduće tri godine. Udruga također uspješno provodi trogodišnji program „Ruka koja vodi – asistencija slijepim osobama u svakodnevnim aktivnostima“. Oba programa financirana su od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, dok im podršku pružaju Grad Karlovac i Karlovačka županija. 
Što se tiče sportskih aktivnosti, članovi naše Udruge natječu se u sklopu Športskog društva slijepih „4 rijeke“ Karlovac u kuglanju i pikadu. U proteklom razdoblju ostvarili su izuzetno dobre rezultate, kao što je prvo mjesto u 2. hrvatskoj kuglačkoj ligi, dok im do kraja 1. hrvatske pikado lige predstoje još dva kola.