A A A A A

NOVOSTI

DOŠLI, NEVIDJELI, POBIJEDILI!

10.04.2017

Sa prisutnom dozom straha kako opet idemo na pogrešan datum ;) zaputio sam se sa svojim razbojnicima u Zagreb na turnir u elektronskom pikadu. 
Strah se malo i pojačao kada smo došli, a nigdje nije bilo nikoga. Međutim, sumnje su se ubrzo raspršile kada su se počeli pojavljivati akteri ove priče. 
Naime, 8. travnja bio je održan turnir u elektronskom pikadu u organizaciji PKS Galije iz Zagreba. 
Sportska selekcija koja je zastupala naše boje: Denis Velimirović B1 (bez ostatka vida), Milan Đurić B1 (bez ostatka vida), Slavko Kralj B2 (sa ostatkom vida) i Vladimir Srpak B2 (sa ostatkom vida, dok se za sve nas pobrinula naša videća pratiteljica Maja Lukunić. 
Prilikom otvaranja turnira tajnik zagrebačke udruge slijepih i slabovidnih Goran Denis Tomašković, te organizator natjecanja Kristijan Dodig izrazili su želju i nadu da postane tradicionalan, a ujedno i Memorijalni turnir Petar Šimić. 
Natjecanje je bilo podijeljeno u dvije skupine. 
Skupina A: Galija 1, Slavonski brod, SDS Karlovac i Bjelovar. 
Skupina B: Galija 2, ŠDS „4 rijeke“ i revijalna ekipa Grude u čast Memorijala. 
Nakon uspješnog prolaska, ali uz dozu sreće, plasirali smo se u polufinale gdje su nas čekali Brođani. 
Bitka za finale bila je teška i kod rezultata 2:2 se morala igrati majstorica, a teret je spao na mene i Kralja. Zadatak smo uspješno odradili, te smo nas doveli u finale.
U borbi za zlato nadmetali smo se protiv Galije 2 koji su također bili jaki suparnici. Mečevi su uglavnom bili izjednačeni, no u kombinaciji sa znanjem i dozom sreće pobijedili rezultatom 3:1 i osvojili 1. mjesto.
Poredak ekipa:
1. ŠDS „4 rijeke“ 
2. Galija 2 
3. Slavonski brod 
4. Grude 
5. Bjelovar 
6. SDS Karlovac 
7. Galija 1
Pohvale organizatoru. Sve je proteklo u najboljem redu. Bilo je dobrih mečeva, druženja, kao i izgubljenih živaca uzrokovanih praćenjem navedenih mečeva. 
Veselimo se slijedećem našem susretu i ovim putem klub ŠDS „4 rijeke“ želi da Memorijalni turnir Petar Šimić potraje još dugo dugo godina.
Umorni, ali s medaljama oko vrata vratili smo se kasno na večer u naš lijepi gradić na četiri rijeke......

(Denis Velimirović )